Connect with us
Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și București

Vremea

Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și București

Deși Administrația Națională de Meteorologie susținea că luna august va fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani și ne vom confrunta cu temperaturi caniculare, aceasta a emis zilele trecute o alertă de cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru câteva zone din țară. Cu toate acestea, se pare că vremea rea a fost înlocuită de temperaturi foarte ridicate. Astfel, meteorologii anunță caniculă în 20 de județe din țară, precum și în București.

Alertă de la ANM! Cod galben de caniculă în 20 de județe și București

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de caniculă în 20 de județe și în București, valabil vineri și sâmbătă. Vor fi 35-38 de grade Celsius și nopți tropicale. În jumătatea de sud a țării vântul va sufla cu 55 km/h.

În București și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35-38 de grade. În Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest.

Conform mesajului de informare de joi al Administrației Naționale de Meteorologie , meteorologii anunță că în zilele de 6, 7 și 8 august vom avea temperaturi ridicate, iar vântul va avea viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h. În regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34…37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40…50 km/h.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top