Connect with us
Avertisment ANM! Cod portocaliu de ploi și vijelii

Vremea

Avertisment ANM! Cod portocaliu de ploi și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață două avertismente de cod portocaliu și galben. Vremea rea se va menține la nivelul întregii țări, semne că toamna își intră în drepturi, după o perioadă cu temperaturi ridicate pentru acest interval. Codul galben este valabil de vineri seară de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 7:00, iar avertizarea de cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 9:00, și expiră duminică dimineață, la ora 3:00.

Cod galben

Codul galben intră în vigoare la 25 septembrie, ora 23:00 și se încheie la 27 septembrie, ora 06:00. Sunt așteptate cantități semnificative de apă, iar vremea va fi instabilă și vor avea loc și intensificări ale vântului. Sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vremea se va răci sâmbătă, mai ales în jumătatea de vest a țării, urmând ca până duminică să scadă temperaturile în toată țara.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Se va accentua instabilitatea atmosferică în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Vântul va sufla cu putere în toată țara, ajungând în general la o viteză de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h.

Cod portocaliu

Codul portocaliu intră în vigoare la 26 septembrie, ora 09:00 și se încheie la 27 septembrie, ora 03:00. Vremea va fi caracterizată de instabilitatea atmosferică (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice) și ploi abundente în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

De la 1 octombrie, vremea va deveni din nou călduroasă, cu temperaturi peste limita normală acestei perioade. Astăzi, vremea va fi călduroasă și nu sunt semnalate schimbări bruște de temperatură.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top