Connect with us
Avertisment CNAIR pentru toți șoferii. Sunt anunțate ninsori abundente și drumul este periculos

Vremea

Avertisment CNAIR pentru toți șoferii. Sunt anunțate ninsori abundente și drumul este periculos

După ce de sărbători am avut parte de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă și am simțit mai mult că este primăvară, se pare că iarna își intră cu adevărat în drepturi acum. În următoarea perioadă, unele zone se vor confrunta cu zăpezi mari, iar circulația va fi una grea, anevoioasă. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un avertisment pentru toți șoferii.

Indicații din partea CNAIR

Vremea se schimbă din ziua de Sfântul Ion. Deși se spune că de acum scăpăm de ger, se pare că din această zi începe cu adevărat iarna, după o perioadă cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben pentru perioada 6 ianuarie, ora 18:00 – 7 ianuarie, ora 10:00. Va ninge semnificativ, ceea ce înseamnă că se va depunde un strat nou de zăpadă și sunt anunțate și intensificări ale vântului şi viscol în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, la peste 1.400 de metri altitudine. Județele vizate sunt: Caraş – Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.

În acest context, CNAIR le cere șoferilor să conducă prudent în zonele montane în perioada în care a fost anunțat cod galben, dar şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic. Mai mult, conducătorii auto sunt sfătuiți să pornească la drum doar dacă au mașinile echipate corespunzător.

„Toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se precizează în comunicatul CNAIR.

De asemenea, începând de miercuri, ora 14:00, până sâmbătă, la ora 10:00, este în vigoare o informare meteo de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. Această informare este valabilă pentru majoritatea regiunilor din țară.

În unele momente ale acestor zile menționate, în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, vor cădea precipitații și se vor acumula peste 25 – 35 l/mp.

De asemenea, vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top