Connect with us
Avertisment din partea ANM. Cod galben de vreme rea în 12 judeţe

Vremea

Avertisment din partea ANM. Cod galben de vreme rea în 12 judeţe

Vremea este tot mai rea în țara noastră, după ce ne-am bucurat de mai multe zile de vreme extrem de bună, neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o serie de avertizări nowcasting de cod galben de ploaie, burniţă şi polei, valabile în 12 judeţe din țară. Astfel de avertizări se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Vremea rea. Anunțul ANM

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, dar cu posibilitatea de prelungire a acestui interval, în judeţele Olt, Dolj, Alba, Braşov, Sibiu şi Harghita, se va semnala local burniţă, după care se va depune polei. În unele zone vor fi ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

De asemenea, și județele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, intră sub respectiva avertizare până în jurul orei 11.00 și suntașteptate aici burniţă sau ploaie slabă, precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h. La munte, situația va fi și mai gravă, iar vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h.

În perioada 7-20, vremea va fi una neobișnuit de caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor din țară, dar mai ales în sudestul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Având în vedere că temperaturile vor fi mult prea ridicate față de cele normale, ploile vor cădea mai des și în cantități mai mari. La munte va ninge, în special, însă temperaturile vor fi și aici destul de ridicate.

De Crăciun, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Șansele de zăpadă în această perioadă sunt foarte mici, însă vremea este schimbătoare și s-ar putea să avem parte de surprize plăcute și de un Crăciun alb, așa cum toți visăm.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top