Connect with us
Prognoza meteo 9 decembrie 2020. Unde va continua să ningă

Vremea

Prognoza meteo 9 decembrie 2020. Unde va continua să ningă

Prognoza meteo miercuri 9 decembrie 2020. Iarna și-a intrat în drepturi în aproape toată țara. În cele mai multe dintre regiuni a nins, iar București, în zonele montane și nu numai s-a depus strat de zăpadă. A fost ger și ninsori în mai toată țara, însă situația se va schimba de la jumătatea săptămânii.

Prognoza meteo miercuri 9 decembrie 2020

Iarna s-a instalat în România, însă nu pentru mult timp. După câteva zile de ger și ninsori cu depunere de zăpadă, meteorologii anunță o încălzire a vremii. Începând de miercuri, 8 decembrie, temperaturile vor fi în ușoară scădere, îndeosebi în zonele intracarpatice. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, va continua să ningă doar în zonele montane.

Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă, se vor situa între 0 și 12 grade.

Prognoza meteo la munte

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 7 decembrie – 20 decembrie. Conform acesteia, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor crește ușor spre medii de 2…3 grade, ce se vor menține până în data de 13 decembrie.

Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creștere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menține până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de
-7…-6 grade.

Prognoza meteo 8 decembrie 2020
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 și 13 decembrie vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

În București, miercuri 8 decembrie, vremea se va menține închisă, iar spre seară va ploua. Vântul va sufla moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, în timp ce temperatura minimă va fi de 3 grade.

Avertizare cod galben de burniță și intensificări ale vântului

ANM a emis două avertizări cod galben valabile până marți, 8 decembrie, la orele 20.00. Prima avertizare este valabilă pentru județul Brăila, județul Ialomiţa, zona joasă a județului Buzău și județul Călăraşi.

Se vor semnala local ploaie sau burniță care depune polei.

A doua avertizare cod galben este valabilă pentru județele Constanța și Tulcea. Acolo se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-60 km/h.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top