Connect with us
Avertismentul șefei ANM: Vin temperaturi de minus 30 de grade!

Vremea

Avertismentul șefei ANM: Vin temperaturi de minus 30 de grade!

Ne așteaptă o iarnă grea. Șeful Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a tras semnalul de alarmă, anunțând că temperaturile ar putea atinge valori de sub minus 30 de grade, pe timpul nopții, în luna ianuarie.

„În ianuarie, luna în care nopțile sunt cele mai reci, putem avea temperaturi sub minus 30 de grade”,a declarat meteorologul Florinela Georgescu, într-o videoconferință organizată de Ministerul de Interne.

Totodată, reprezentanții ANM mai spun că s-ar putea înregistra temperaturi extrem de scăzute și în luna decembrie.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis autorităților locale și centrale să continue pregătirile pentru iarnă și a anunțat suplimentarea cu aproape 3000 de ambulanțe care să intervină în situații de urgență.

„În ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne, prioritatea noastră este gestionarea corespunzătoare a situațiilor de urgență, dar și a celor medicale. Rog direcțiile de sănătate publică de la nivel județean să-și actualizeze listele cu persoanele care necesită dializă și cu femeile însărcinate. Mai solicit autorităților locale să se îngrijească ca acele spații cu destinație de adăpost să fie corespunzătoare și dotate cu tot ce trebuie pentru a putea fi folosite.

Vă informăm că la nivelul întregii țări avem pregătite 36 de șenilate și la nevoie, în baza parteneriatului încheiat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, numărul acestora poate fi suplimentat cu încă 7. Pentru situații medicale de urgență există în jur de 100 de ambulanțe și 8 aeronave SMURD.”, a transmis ministrul.

Citește și: Directorul ANM, avertisment ÎNFRICOŞĂTOR despre iarna care ne aşteaptă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top