Connect with us
Avertizare ANM! COD GALBEN în 27 de județe din România

Vremea

Avertizare ANM! COD GALBEN în 27 de județe din România

Meteorologii ANM au emis o avertizare de tip cod galben de vânt puternic pentru 27 de județe din țară. Vântul va ajunge 80 km/h, iar în zonele de munte ar putea ajunge și până la 120 km/h.

Meteorologii ANM avertizează: este cod galben de vânt puternic

Avertizarea emisă de meteorologii ANM este valabilă de joi dimineața de la ora 6:00. Vântul va sufla cu putere, iar la munte va viscoli zăpada și astfel vizibilitatea va fi redusă.

În intervalul joi, 4 februarie, ora 6.00 – ora 21:00, vântul va sufla cu putere în județele din nord-vestul și centrul țării. Acesta va avea viteze de până la 60 km/h, iar pe arii restrânse 80 km/h, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Alerta de cod galben a fost emisă pentru județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, în special în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând o vizibilitate foarte redusă.

Vântul va sufla cu putere și în restul teritoriului, ajungând la rafale până la 50 km/h. În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

Vreme foarte caldă pentru această perioadă în București

În capitală vremea va fi deosebit de caldă, temperatura maximă ajungând la 14 grade. Vântul va sufla moderat. Meteorologii ANM anunță că vremea va fi foarte călduroasă pentru această perioadă în intervalul 6:00-21:00. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) mai ales în a doua parte a zilei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top