Connect with us
Cât mai durează iarna. Predicțiile marmotei Phil pentru următoarele săptămâni

Vremea

Cât mai durează iarna. Predicțiile marmotei Phil pentru următoarele săptămâni

Celebra marmotă Phil a făcut predicții despre vreme. Cât va mai dura iarna potrivit rozătorului din Pennsylvania. A devenit deja tradiție ca marmota Phil să anunțe prognoza pentru următoarele săptămâni.

Cât mai durează iarna conform predicțiilor marmotei Phil

Așa cum se obișnuiește, marmota Phil a fost scoasă afară ca să facă predicțiile pentru următoarea perioadă. În funcție de cum reacționează ea, știm cât mai ține iarna. Astfel, marmota a ieșit din vizuină și și-a văzut umbra. Conform legendei, asta înseamnă că iarna va continua încă șase săptămâni de acum înainte.

Atipicul meteorolog a devenit cunoscut în urma filmului Ziua Cârtiței. Cu toate astea, Phil nu este cârtiță, ci marmotă. Ea este scoasă din vizuină de către domnii cu joben, care interpretează reacțiile mamiferului.

Cât mai durează iarna. Predicțiile marmotei Phil pentru următoarele săptămâni

 

Dacă marmota își vede umbra, se sperie și vrea să intre înapoi în vizuină, se consideră că iarna va continua încă șase săptămâni. În cazul în care Phil nu își vede umbra, este semn clar că vine primăvara.

2021 este a 135-a oară când are loc evenimentul de Ziua Cârtiței. Din cauza pandemiei de coronavirus, marmota Phil nu a avut spectatori de data aceasta, iar totul a fost transmis online. Din 1886 și până în prezent, Phil a prezis prelungirea iernii cu şase săptămâni de peste 100 de ori.

De exemplu, în 2020, marmota a anticipat o primăvară timpurie.

Ziua Ursului la români

Dacă în Statele Unite ale Americii și Canada au Ziua Cârtiței, noi, dar și alte popoare europene avem Ziua Ursului. Conform tradiției, la aceeași dată, 2 februarie, ursul face predicții ale prognozei pentru următoarele săptămâni.

Dacă ursul iese din bârlog și își vede umbra în zăpadă, se sperie și fuge înapoi, iar asta înseamnă că vom mai avea șase săptămâni de iarnă. În cazul în care iese din bârlog, e frig și ceață și nu își vede umbra, își dărâmă bârlogul, merge la râu și bea apă, după care își continuă drumul prin pădure.

Conform legendei, această reacție a ursului ne transmite că vine primăvara. Ziua ursului, cunoscută şi ca Martinul cel Mare, este la mijlocul celor trei zile succesive ale Martinilor de iarnă, sau Sân-Martinii. Î

Conform credinței populare, puterea acestui animal este transferată asupra oamenilor, în special asupra copiilor, Anul acesta, în perioada 1-5 februarie, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava se desfăşoară proiectul educaţional „Ziua Ursului”, un eveniment organizat de Muzeul Naţional al Bucovinei.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top