Connect with us

Vremea

Avertizare ANM! Urmează cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani

Chiar dacă august este ultima lună de vară, temperaturile caniculare abia acum își vor face simțită prezența cu adevărat pe teritoriul României și vara toridă începe de acum. Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, în săptămânile următoare trebuie să ne așteptăm la temperaturi de peste 37-38 de grade celsius.

Avertizare ANM! Urmează cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani

Un val de aer cald venit tocmai din nordul Africii a cuprins aproape întreaga parte de sud a Europei, inclusiv România, în unele state fiind emise avertizări cod roșu de vreme extremă. Totodată, în Serbia, Ungaria, Spania, Franța și Croația au intrat deja în vigoare coduri galbene și portocalii.

Specialiștii susțin că urmează cea mai călduroasă lună august din ultimii 10 ani. În România, vom resimți din plin efectele caniculei încă de săptămâna viitoare, când vor fi înregistrate valori de peste 35 de grade celsius. Chiar dacă în acest weekend s-ar putea simți o oarecare scădere de temmperatură, de cel mult 4 grade celsius, canicula va reveni în special miercuri și joi.

Valul de aer cald dinspre nordul Africii a cuprins aproape toată partea de sud a Europei şi, aşa cum am spus, se va intensifica astăzi, chiar şi mâine (n.r. – joi şi vineri) şi chiar dacă în weekend vom înregistra  uşoară scădere a valorilor la nivelul unor limite cuprinse între 30 şi 34 de grade în special în partea de sud şi sud-est a ţării, săptămâna viitoare este posibil să discutăm din nou despre valori în creştere care să atingă şi să depăşească pragul unei zile de caniculă, 35, posibil 37-38 de grade Celsius pentru zilele de miercuri şi joi aşa cum arată informaţiile la acest moment”, a explicat Elena Mateescu.

Vremea săptămâna viitoare

În săptămâna 03 – 10 august 2020, temperaturile vor fi, în mare parte, specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în sud, dar și ușor mai coborâte în centru, vest și nord-vest. Cât despre regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și în zona montană aferentă. În regiunile nord-estice, situația va fi diferită, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top