Connect with us
Avertizare Cod galben de ninsori în toată țara! Meteorologii mai anunță vânt și polei

Vremea

Avertizare Cod galben de ninsori în toată țara! Meteorologii mai anunță vânt și polei

Avertizare Cod Galben de ninsori în toată România. Meteorologii anunță intensificări ale vântului și condiții de polei. Iarna și-a intrat în drepturi, cel puțin astăzi, pentru că de mâine se pare că se va încălzi.

Avertizare Cod Galben de ninsori în toată țară

Meteorologii au emis un cod galben de viscol în județele Suceava, Hunedoara și Caraș Severin. În zona de munte de peste cota 1800 de metri vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90…100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Tot astăzi, 19 ianuarie 2021, ANM a emis o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și polei. Atenționarea este valabilă până miercuri, 20 ianuarie 2021, la ora 12.00.

Prognoza meteo la munte

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Polei în partea de vest a țării

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.
Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie precizează că în după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală vremea va continua să fie rece, cerul înorat, iar temperatura maximă nu va depăşi -1 grad Celsius, în următoarele două zile.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie  în intervalul 19 ianuarie, ora 11:00 – 20 ianuarie, ora 12:00, vremea va fi rece, cu cerul temporar noros.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top