Connect with us
Prognoza meteo la munte 19-24 ianuarie. Câți centimetri are stratul de zăpadă la Predeal, Sinaia, Rânca sau Poiana Brașov

Știri

Prognoza meteo la munte 19-24 ianuarie. Câți centimetri are stratul de zăpadă la Predeal, Sinaia, Rânca sau Poiana Brașov

Prognoza meteo la munte 19-24 ianuarie. Cum e vremea la munte și câți centimetri are stratul de zăpadă la Predeal, Sinaia, Rânca sau Poiana Brașov. Potrivit meteorologilor, de miercuri, 20 ianuarie, vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării. Ce se va întâmpla la munte și cum vor fi temperaturile acolo aflați în cele ce urmează.

Prognoza meteo la munte 19-24 ianuarie

Meteorologii anunță că la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3…4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1
grad.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade. În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Câți centimetri are stratul de zăpadă din stațiunile montane

Stratul de zăpadă din Predeal este de 21,5 centimetri. Trebuie să știți că în Predeal sunt deschise două pârtii: Clăbucet Sosire și Clăbucet Variantă. Pe pârtia Clăbucet Sosire, nocturna funcționează până la ora 21.00, zilnic, fiind deservită de bandă transportatoare și de instalația de ski.

Stratul de zăpadă din Rânca este de 40 de centimetri. În Rânca aveți la dispoziție șase pârtii, dar la acest moment sunt deschise doar trei dintre ele. Este vorba despre M1, Păpușa Rânca 1 și Junior.

Stratul de zăpadă din Sinaia. Stratul de zăpadă pe pârtiile din Sinaia este, în medie, de 45 de centimetri. Trebuie să știți că, în total, în Sinaia sunt 16 pârtii. În această perioadă sunt deschise doar șase dintre ele. Este vorba despre: Valea Dorului 1, Valea Dorului Variantă, Valea Soarelui, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 și Lăptici 2.

Prognoza meteo 19 ianuarie 2021

Stratul de zăpadă din Poiana Brașov este de 40 de centimetri. Sunt nouă pârtii pe care se schiază în condiții bune. Este vorba despre: Pârtia Bradul, Stadion, Lupului, Kanzel, Subteleferic, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Sub Teleferic Icpat.

Weekendul trecut a adunat foarte multă lume în stațiunile montane din țară. Este obligatorie respectarea măsurilor de protecție și distanțare fizică. Hotelierii se așteaptă ca și weekend-ul care vine să aducă mulți turiști la munte. Cel mai mare interes îl reprezintă stațiunile din Poiana Brașov. De altfel, aceasta este cea mai cunoscută stațiune din România destinată sporturilor de iarnă. Domeniul schiabil oferă șapte pârtii de schi cu o lungime totală de 24 de km.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top