Connect with us
Avertizare cod galben de polei în cinci județe din țară! Iarnă adevărată în România

Vremea

Avertizare cod galben de polei în cinci județe din țară! Iarnă adevărată în România

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de polei în cinci județe din țară. Vremea a luat o întorsătură neașteptată, cupă câteva zile cu temperaturi de primăvară. Au revenit ninsorile, iar temperaturile scăzute au favorizat apariția poleiului în mai multe regiuni.

Cod galben de polei în cinci județe din țară

Luni, 1 februarie 2021, Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben de depuneri de polei. Atenționarea expiră în jurul orelor 11.00. În primul rând este vizat județul Arad cu următoarele localități: Pecica, Nădlac, Macea, Secusigiu, Semlac, Șeitin, Iratoșu, Grăniceri, Socodor, Peregu Mare, Pilu, Dorobanți, Zerind;

Prognoza meteo 31 ianuarie 2021
Județul Bihor: Oradea, Salonta, Săcueni, Diosig, Ciumeghiu, Nojorid, Șimian, Sălard, Biharia, Sântandrei, Avram Iancu, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Cherechiu, Cefa, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Mădăraș, Tămășeu, Paleu, Gepiu, Mădăras;
Județul Timiş: Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Periam, Cenad, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Tomnatic, Saravale, Gottlob, Beba Veche, Valcani.

Totodată, atenționare cod galben de depuneri de polei a fost emisă și pentru județele Ilfov și Ialomița.

Ninsori, polei și vânt puternic, luni, 1 februarie 2021

De duminică, 31 ianuarie 2021 sunt în vigoare o informare meteorologică și două coduri galbene de ninsori însemnate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

Potrivit prognozei, până la ora 12.00, în intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Vremea la munte la început de februarie 2021

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Totodată, vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h. În cursul zilei de luni, 1 februarie 2021, meteorologii vor emite prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni când vom afla cum va fi vremea în țară.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top