Connect with us
Avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru aproape toată țara

Vremea

Avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru aproape toată țara

ANM a emis o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică valabilă pentru aproape toată țara. Avertizarea intră în vigoare de joi, ora 12.00 și este valabilă până vineri la ora 21.00. În acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru aproape toată țara

ANM a emis o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică valabilă pentru majoritatea zonelor din țară. Avertizarea intră în vigoare joi de la ora 12.00, și expiră vineri de la ora 21.00. În sud-vest, centru, nord-est și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină și vijelii.

Prognoza ANM pentru septembrie

Pentru luna septembrie, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Până pe 7 septembrie, temperaturile vor fi mai ridicate în jumătate estică a țării, și mai scăzute în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, în cea mai mare parte a țării.

„Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, transmit meteorologii.

Totodată, pentru săptămâna 14-21 septembrie, în regiunile extracarpatice și în regiunile sud-estice, valorile termice se vor situa puțin peste cele specifice acestei perioade. În rest, meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale.

Cu alte cuvinte, vara continuă și în luna septembrie când vom avea temperaturi crescute. A fost o vară secetoasă în mai multe zone din țară, cu precădere în Moldova și Bărăgan. Ploaia a lipsit aproape cu desăvârșire și se așteaptă ca toamna aceasta să vină cu precipitațiile mult dorite pentru a salva măcar o parte din culturile oamenilor.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top