Connect with us
Prognoza meteo pentru 2 și 3 septembrie! Temperaturi de până la 36 de grade

Vremea

Prognoza meteo pentru 2 și 3 septembrie! Temperaturi de până la 36 de grade

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru 2 și 3 septembrie. Vremea se menține caldă, iar în unele zone ale țării, temperaturile ajung până la 36 de grade Celsius. Pentru 2 septembrie, meteorologii au emis avertizare de cod galben de caniculă în Capitală și nouă județe din sud-estul țării. Pe de altă parte, de joi, în mai multe zone din țară vor fi ploi torențiale și vijelii.

Prognoza meteo pentru 2 și 3 septembrie! Temperaturi de până la 36 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de caniculă și disconfort termic. Aceasta este valabilă astăzi, 2 septembrie, în Capitală și în nouă județe din sud-estul țării. Temperaturile vor atinge 36 de grade Celsius.

Conform meteorologilor, avertizarea cod galben de caniculă este valabilă pentru Capitală, precum și în județele Constanța, Tulcea, Giurgiu, Vrancea, Buzău, Galați, Călărași, Brăila și Ialomița.

În aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat, în timp ce indicele temperatură – umezeală va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Dacă miercuri va fi extrem de cald, de joi de la prânz, vin ploile torențiale însoțite de vijelii. În acest sens, meteorologii au emis o informare valabilă de joi, 3 septembrie, de la ora 12.00, până vineri, 4 septembrie, la ora 21.00. Potrivit ANM, din a doua parte a zilei de joi, dar și în timpul zilei de vineri, vremea se schimbă. Se anunță averse torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină și inrensificări de scurtă durată ale vântului.

Aceste fenomene vor avea loc în sud-vest, centrul țării, în nord-est și la munte.

Nu scăpăm de vremea capricioasă, care continuă să ne țină în extreme – de la caniculă – la ploi torențiale și vijelii. De altfel, meteorologii au anunțat că vom avea parte de o toamnă călduroasă, cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Rămâne de văzut ce ne oferă vremea în perioada ce urmează și dacă vom avea măcar iarna parte de temperaturi normale, conforme cu ceea ce arată calendarul.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top