Connect with us
Cod Galben de ceață în cinci județe din țară

Vremea

Cod Galben de ceață în cinci județe din țară

Cod galben de ceață în cinci județe din țară. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de ceață în cinci județe din țară.

Județe vizate sunt următoarele: Alba, Harghita, Sibiu, Covasna, Brașov. În aceste județeceața va determina scăderea vizibilității local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Vremea de iarnă pare să-și intre în drepturi. Și ieri au fost emise coduri galbene de ceață și polei în mai multe județe. De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, în urmă cu două zile au avut loc mai multe accidente. Acestea s-au produs pe Autostrada Soarelui.

Prognoza meteo pentru săptămâna următoare

Media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 4 grade, în timp ce a minimelor va fi de -4…-3 grade. Ulterior, până la sfârşitul primei săptămâni, valorile termice vor creşte semnificativ. În 19 şi 20 noiembrie, media maximelor, pe întreaga regiune, va ajunge la 13 grade, în timp ce a minimelor va fi de 5…6 grade.

Săptămână următoare temperaturile medii diurne vor scădea, uşor şi treptat. De la valori de 12…13 grade la început, până la 10 grade la sfârşitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie.

Temperaturile minime vor fi, în medie, în jurul a 4 grade. Probabilitatea de ploaie, pe arii extinse, va fi redicată în jurul datei de 20 noiembrie şi în ultimele zile ale intervalului de prognoză. În rest doar izolat vor fi posibile precipitaţii slabe.

Citește și: Accidente pe A2. Peste 20 de persoane rănite. Un rănit, adus cu elicopterul la București

Prognoza meteo la munte

După data de 17 noiembrie acestea vor deveni pozitive, spre medii regionale de 4…6 grade. Minimele nocturne, deși în creștere după data de 16 noiembrie, se vor menține pe tot parcursul intervalului preponderent negative. Condiţii de precipitaţii slabe vor fi aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse la începutul şi la sfârşitul intervalului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top