Vremea se schimbă pe zi ce trece. De la temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă, se ajunge la temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor din țară. Și ceața este tot mai prezentă în ultima vreme, în special dimineața și seara. Mai mult de jumătate din ţară se află în această dimineață sub cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă, conform avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ceață pentru mai multe județe din România. Vizibilitatea va fi foarte redusă în unele zone, motiv pentru care meteorologii atrag atenția asupra pericolului crescut de accidente.
De asemenea, până la ora 9:00 și cu posibilitate de prelungire, fenomenul de ceață va persista în zone sau localităţi din judeţele Constanţa, Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Cluj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Dolj. Până la ora 8:00, ceața a fost extrem de accentuată în Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.
Codul galben de ceață va persista până la ora 10:00 în zona joasă a judeţelor Alba, Mureş şi Sibiu, dar şi în localităţi din Covasna, Braşov şi Harghita se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea va fi redusă, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
În județele Brăila, Ialomița, Buzău, Călărași, Giurgiu și Teleorman se va semnala, local, ceața care va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri. Vizibilitatea va fi redusă până în jurul orei 11.00.
Conform specialiștilor ANM, iarna și-ar intra mai devreme în drepturi, din cauza faptului că o masă de aer polar continental va ajunge deasupra teritoriului nostru. Schimbările se vor resimți în special în regiunile extracarpatice. În săptămâna următoare, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, semne că se resimte fenomenul despre care vorbesc meteorologii.
“O masă de aer polar continental foarte bine conturată va avansa lent către spațiul geografic al României și temperaturile vor scădea sub valorile normale ale lunii noiembrie, în special în regiunile extracarpatice (Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea), nordul, centrul României și la munte.”, au anunțat specialiștii de la ANM.
Acest articol a fost actualizat la: 8 noiembrie 2020 9:20