Connect with us
Cod galben de ninsori! Primăvara se lasă așteptată

Vremea

Cod galben de ninsori! Primăvara se lasă așteptată

Deși ne apropiem deja de cea de-a doua lună de primăvară, vremea continuă să fie rece și iarna pare că refuză să plece din țara noastră. În ultima perioadă, nu ne-am mai bucurat de soare și vreme frumoasă și se pare că această atmosferă se menține. Meteorologii ANM au emis o avertizare de cod galben de ninsori, valabil până pe 25 martie.

Cog galben de ninsori în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, dar și o avertizare de cod galben de vânt, ninsori și viscol. Informarea este valabilă în intervalul 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00. În tot acest timp, vremea va fi extrem de rece.

Temperaturile scad drastic, comparativ cu ultimele zi și cu perioada în care ne aflăm. Pe timpul nopții, temperaturile vor fi negative și vântul vântul va avea intensificări, local și temporar, și va atinge viteze în general de 45 și 55 km/h. Va cădea și brumă și este așteptată și ceață în vestul, nord-vestul și, parțial, în centrul României.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări. Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.”, anunță meteorologii ANM.

Cod galben de vânt

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vântul va sufla cu putere în mai multe regiuni din țară. În intervalul 23 martie, ora 12:00 – 24 martie, ora 18:00, în Moldova și nord-estul Munteniei va ninge moderat din punct de vedere cantitativ, însă, mai ales spre seară, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 și 65 km/h.

În intervalul 23 martie, ora 18:00 – 24 martie, ora 21:00, în Carpații Meridionali și, local, Carpații Orientali, vântul va sufla cu putere, mai ales pe crestele munților. Nu va ninge mult, însă se vor resimți scăderile de temperatură.

Abia din luna aprilie, lucrurile vor reveni la normal. Până atunci, temperaturile vor fi unele scăzute și atmosfera va fi una specifică iernii.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top