Connect with us
Vremea se schimbă radical! Ne așteaptă temperaturi extrem de ridicate

Vremea

Vremea se schimbă radical! Ne așteaptă temperaturi extrem de ridicate

Vremea se schimbă radical în țara noastră! După câteva zile în care iarna s-a reîntors în România, ne așteaptă din nou temperaturi extrem de ridicate. Primăvară începe să-și pună amprenta asupra multora dintre regiuni, dar se pare că vremea rea continuă să persiste în unele zone. Vezi ce ne așteaptă în următoarele zile.

Îi așteaptă vreme bună pe români

Ultima perioadă a fost una extrem de rece. Vremea din țara noastră ne-a șocat pe toți, pentru că, în plină primăvară, am avut parte de temperaturi scăzute, ninsoare și s-a așternut un nou strat de zăpadă. Au fost emise mai multe coduri galbene de vreme rea și zăpezi și au fost precipitații în toată țara.

Se pare că lucrurile se schimbă acum și ne așteaptă un weekend foarte călduros. Deși ziua de 13 martie a început cu ploi și vreme înnorată, după-amiaza a fost foarte însorită și au fost temperaturi de până la 15 grade în vestul României.

Vremea bună continuă și duminică în majoritatea regiunilor, iar termometrele vor indica temperaturi și mai ridicate decât în prima zi de weekend. Totuși, Elena Mateescu, director ANM, a declarat că este vorba și despre o instabilitate atmosferică ce poate aduce ploi mai ales în vestul, nordul și centrul țării, dar nu se pune problema de cantități mari.

„Sfârșitul acestei săptămâni va avea, din punct de vedere termic, valori în creștere, pentru că deja, în partea de vest a țării, înregistrăm 13 grade Celsius și acest lucru va fi semnificativ și pentru ziua de mâine și duminică, când vom avea chiar valori mai ridicate, până la 15-16, chiar 17 grade Celsius în zonele extracarpatice, dar vorbim și de o instabilitate atmosferică, care va aduce în special precipitații sub formă de ploi, mai ales în partea de sud-vest, centru a țării pentru ziua de sâmbătă, iar pentru duminică în vest, centru și nord”, a declarat Elena Mateescu.

Temperaturi ridicate și în Capitală

Duminică, 14 martie, avem parte de o vreme frumoasă și în Capitală. Chiar dacă cerul va fi mai mult noros și noaptea va ploua slab, vântul nu va sufla cu putere și duminică ne așteaptă temperaturi de până la 13 grade.

La munte va continua să ningă, spre bucuria schiorilor, dar meteorologii anunță că aceasta ar fi ultima săptămână favorabilă sporturilor de iarnă, pentru că nu se va mai forma un nou strat de zăpadă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top