Connect with us
Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe! După caniculă vine prăpădul

Vremea

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe! După caniculă vine prăpădul

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ploi și vijelii pentru cea mai mare parte a țării. După ce canicula a făcut ravagii în țară în ultimele zile, acum vin ploile serioase. În București vremea se va menține călduroasă, însă cerul va fi noros și vor exista șanse se ploaie.

Cod galben de ploi și vijelii în mai multe județe! După caniculă vine prăpădul

Codul galben este valabil din 15 august ora 10:00 până în 16 august ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

A fost emis chiar și un cod portocaliu de furtuni și ploi abundente care este valabil de astăzi de la ora 12:00 până mâine, 16 august la ora 6:00. În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

În București vremea rămâne călduroasă, însă cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate spre seară și noaptea când va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse cu caracter torențial, posibil moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Duminică vremea se răcește ușor chiar și în Capitală, iar șansele de ploaie vor crește considerabil. Cerul va fi noros, mai ales în prima parte a zilei, iar temperatura maximă va atinge 27 de grade. Vântul va sufla slab până la moderat, având ușoare intensificări pe parcursul zilei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top