Connect with us
Cod galben de vânt! ANM avertizează

Vremea

Cod galben de vânt! ANM avertizează

Dacă de Paște, vremea a fost bună în aproape toate regiunile României, lucrurile pare că încep să se schimbe. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au transmis ultimele informații cu privire la starea vremii în România. A fost emisă  o avertizare meteo de vânt, mai multe zone ale țării aflându-se sub cod galben de vânt.

Cod galben de vânt! ANM avertizează

Sunt anunțate intensificări masive ale vântului. Meteorologii declară că puterea vântului ar putea ajunge chiar și până la 100 km/h și chiar să depășească această viteză.

Intervalul de cod galben de vânt este pentru ziua începutul weekendului: 25 aprilie- 10:00-23:00.

Zonele vizate de tulburări ale vremii în această zi sunt: Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei. Aici, vântul va sufla cu 55-65 km/h în marea parte a zilei. Viteza acestuia ar putea ajunge și la 70-85 km/h; vor putea apărea și semne ale unei vijelii trecătoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică,  vântul se va intensifica și în jumătatea nordică a Moldovei. În zona montană, la altitudini mari, vântul va sufla extrem de tare, atingând chiar 100 km/h.

Vremea nu aduce vești bune nici pentru restul teritoriului. Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și aici. Vor fi atinse viteze, în general, de 45-55 km/h.

După-amiaza și seara vor fi semnalate și averse, însoțite de descărcări electrice. Zonele vizate sunt: nord-estul și centrul teritoriului, și în special în zonele de munte.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top