Connect with us
Prognoza meteo 15 - 28 februarie 2021. Meteorologii anunță schimbări neașteptate

Vremea

Prognoza meteo 15 – 28 februarie 2021. Meteorologii anunță schimbări neașteptate

Prognoza meteo 15 – 28 februarie 2021. A doua jumătate a lunii februarie aduce temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Valorile termice se vor situa în jurul celor cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 7…9 grade și minime, în medie, de -2…0 grade.

Prognoza meteo 15 – 28 februarie 2021

Potrivit prognozei, în Banat, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi. Săptămâna viitoare, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie, iar temperatura aerului nu va avea variații însemnate de la o zi la alta. Media temperaturilor maxime se va situa între 9 și 12 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -2 și 1 grad.

Prognoza arată asemănător și în Crișana unde, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi rece, cu temperaturi scăzute mai ales noaptea, dar apoi se va încălzi.

În intervalul 17-21 februarie, valorile termice vor înregistra maxime, în medie, de 6…8 grade și minime, în medie, de -2…-1 grad. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, vremea se va menține apropiată de mediile climatologice ale sfârșitului de februarie. Media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 11 grade și media minimelor va fi cuprinsă între -3 și 0 grade.

În Transilvania sunt șanse mari de precipitații în aproape fiecare zi din cele două săptămâni de prognoză. Aici vremea se va menține deosebit de rece la începutul intervalului, cu temperaturi sub limita gerului, mai ales noaptea. De săptămâna viitoare, temperaturile mai cresc, ajungând la normalul pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În această parte a țării, în intervalul 15-17 februarie, vremea va fi deosebit de rece mai ales noaptea, când
temperaturile minime vor fi, în medie, între -12 și -8 grade. Între 18 și 21 februarie, vremea se încălzește, iar temperaturile maxime se vor situa între 3 și 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 17 – 21 februarie și în unele zile din cea de-a doua săptămână.

În Moldova, prima săptămână aduce temperaturi deosebit de scăzute, mai ales în nopțile de 16, 17, 19 și 20 februarie, când local va fi ger. Temperaturile vor crește în cea de-a doua săptămână, când se vor înregistra maxime de 6, 8 grade și minime de -2, 0 grade Celsius.

Prognoza meteo astăzi, 15 februarie

Dobrogea. În această parte a țării, maximele vor fi cuprinse în medie între -4 și 6 grade, iar media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie. Cea de a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, dar din 24 februarie se va răci din nou.

În Muntenia, prima săptămână va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta,
astfel vom trece de la o vreme rece la una normală termic și invers. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi în creștere, cu maxime de până la 10…12 grade și minime de -2…0 grade. Și aici se va răci din 24 februarie.

Și în Oltenia vor fi variații de temperatură, cu frig în prima săptămână și temperaturi mai mari în cea de-a doua săptămână. Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top