Connect with us
Cod portocaliu de viscol. Ninsoare și vânt puternic în zece județe din țară

Vremea

Cod portocaliu de viscol. Ninsoare și vânt puternic în zece județe din țară

Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol valabil luni, 28 decembrie 2020, pentru mai multe zone din țară. Este vorba despre mai multe avertizări tip cod portocaliu de vânt puternic și ninsoare pentru zonele montane din zece județe din țară.

Cod portocaliu de viscol în zece județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări tip cod portocaliu de viscol valabil pentru zonele montane din zece județe situate în centrul, sudul și sud-vestul țării.

Este vizată zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara. Potrivit meteorologilor, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 120 – 130 km/h, dar şi ninsoare.

Prognoza meteo 28 decembrie 2020

De asemenea, în zonele montane din judeţele Alba, Braşov şi Sibiu, vântul va depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Facem mențiunea că avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cod galben de vânt, ninsori moderate cantitativ și viscol

La această oră este în vigoare și un cod galben de vânt, ninsori moderate cantitativ și viscol. Atenționarea este valabilă pentru Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m; Munții Banatului, zona joasă a județului Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

Potrivit meteorologilor, în zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top