Connect with us

Vremea

Cod portocaliu și galben de vreme rea. Când scăpăm de ploi

Vremea este din ce în ce mai rea. De aproximativ o săptămână, ploile au pus stăpânire pe aproape întreg teritoriul și pare că nu se mai opresc. Tot mai multe avertizări de vreme rea au fost emise în ultima perioadă și se pare că specialiștii ANM au anunțat acum că este cod portocaliu și galben aproape în toată țara.

Vremea rea în toată țara

Vremea este tot mai rea pe zi ce trece. După mai multe avertismente, se pare că meteorologii ANm vin din nou cu vești rele. Aproape toată țara este sub cod galben de ploi, iar pentru unele zone meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu.

Codul portocaliu a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până miercuri, la aceeași oră.

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent, iar cantitățile de apă vor depăși 40 – 50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

Pe litoral, vântul va sufla cu viteze de 55 – 70 km/h.
În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua abundent. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 -35 l/mp și izolat peste 40 l/mp. Ploile continuă și miercuri, dar temperaturile mai cresc și cantitățile de ploi se vor mai reduce.

Transalpina, acoperită de zăpadă

A nins pe Transalpina, șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România. Circulația pe DN 67 C, între Rânca și Obârșia Lotrului, este închisă din cauza zăpezii exagerat de mari. Autoritățile speră să redeschidă traficul până la sfârșitul acestei luni. În unele locuri, stratul de zăpadă depășește încă patru metri și viscolul dă mari bătăi de cap.

„În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă”, a mai transmis Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova

Echipajele de deszăpezire efectuează lucrări intens pentru a putea redeschide circulația atât pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top