Connect with us
Cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Suceava

Vremea

Cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Suceava

Cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Suceava. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în bazinul hidrografic Suceava. Vremea este în continuare instabilă.

Cod roșu de inundații pentru bazinul hidrografic Suceava

Este cod roșu de inundații. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, astăzi, până la orele 10.00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râul Suceava – bazin amonte S.H. Brodina, respectiv pe râul Tinos (judeţul Suceava).

Tot astăzi, în următoarele ore va fi în vigoare un Cod portocaliu de viituri. Sunt vizate râurile: Suceava – bazin amonte S.H. Ţibeni, Moldoviţa – bazin amonte S.H. Dragoşa, Brodina, Nisipitu şi Moldoviţa – bazin amonte S.H. Lunguleţ (judeţul Suceava).

Cod roșu de inundații. Este o perioadă critică pentru locuitorii din această zonă, dar nu numai, care s-au confruntat recent cu efectele ploilor torențiale. Curți, locuințe și beciuri inundate, poduri și podețe rupte de viitură, animale moarte și imagini apocaliptice.

Asta au adus ploile în estul țării. Nici vestul nu a fost ferit de intemperii. În Maramureș, inundațiile au făcut prăpăd. În mai puțin de 30 de minute, oamenii s-au trezit cu apa în case și drumurile blocate. Au fost solicitați pompierii cu motopompele care i-au ajutat pe oameni să scoată apa din locuințe și să-și pună la adăpost bunurile. Câteva familii au fost evacuate și relocate la rude.

Până acum, cele mai afectate județe de aversele torențiale au fost Argeș, Botoșani și Hunedoara. O situație deosebită s-a înregistrat în județul Botoșani, în zona inundabilă a râului Prut, ca urmare a riscului ridicat de viitură.

Inundațiile au afectat 161 de localități din 29 de județe. Pagubele sunt însemnate. S-au pierdut și vieți omenești. Trei oameni au murit după ce au fost luați de viitură. S-a întâmplat în județele Bihor, Suceava și Vaslui.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top