Connect with us

Vremea

Cod roșu și portocaliu de viscol și ninsori în 11 județe din țară. Rafalele vor depăși 100-120 km/h

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod roșu de viscol şi intensificări, valabilă pentru 9 județe din sud-estul țării, precum și o avertizare cod portocaliu pentru 6 județe.
Astfel, potrivit meteorologilor, începând de miercuri, de la ora 18.00, până joi, la ora 08:00, 9 județe se află sub avertizare Cod roșu de viscol puternic și intensificări ale vântului.

Este vorba de județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

Potrivit alertei ANM, în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

De asemenea, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85…90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Cod portocaliu de ninsori în 6 județe

Tot miercuri, va intra în vigoare un cod portocaliu de ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă în șase județe.

Avertizarea este valabilă de miercuri, ora 17:00, până joi, ora 08:00.

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod galben de ninsori până joi

ANM a emis, de asemenea, o avertizare cod galben de ninsori viscolite până joi dimineață, la ora 08.00.

În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55…65 km/h.

Sunt Adrian Ioan si de mai bine de 5 ani sunt editor la HUFF. Pasionat de presa din adolescenta, am acumulat 14 ani de experienta la Pro Tv, Realitatea, Kanal D.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top