Connect with us
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM

Vremea

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM

Meteorologii ANM au dezvăluit cum va fi vremea de Crăciun și Revelion anul acesta. Se pare că avem un decembrie mult mai călduros ca în alți ani, iar ploile vor pune stăpânire pe țară. Iată la ce trebuie să ne așteptăm de sărbători!

Vremea de Crăciun și Revelion. Un decembrie mult mai călduros ca în alți ani

Elena Mateescu, directorul ANM a anunțat care este prognoza pentru sărbătorile de iarnă. Pentru sătpămâna dinainte de Crăciun se poate observa o abatere destul de mare de la temperaturile normale în această perioadă.  Se vor înregistra temperaturi chiar și cu 5 grade mai mari decât normalul acestie perioade.  În partea de sud-est a țării se vor înregistra în intervalul 14-21 decembrie și temperaturi de 10, chair 12 grade Celsius.

Vor apărea cel mai probabil precipitații sunt formă de ploi, în special în această regiune a țării.  În ziua de Crăciun vor fi temperaturi cuprinse între 4 și 10 grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în partea de sud a teritoriului.

Cum va fi vremea de Revelion

Directorul ANM a precizat că abaterile sunt în diminuare pentru această perioadă, însă abia la următoarea rulare a datelor vom vedea cu exactitate  la ce trebuie să ne așteptăm în noaptea de Anul Nou. 

„Abaterile sunt în diminuare -1,5 grade Celsius, dar cu siguranţă vom vedea. De obicei, semnalul pentru ultimele două săptămâni, în general se modifică la următoarea rulare a datelor, dar ceea ce este important atunci când observăm, că trei săptămâni la rând, din intervalul de analiză, dacă se păstează această tendinţă, cu siguranţă contăm pe o probabilitate mai mare de 75% de a avea întradevăr, la trecerea dintre ani, valori mai ridicate.”, a declarat Elena Mateescu la Antena3.

În ceea ce privește precipitațiile, probabilitatea apariției acestora este redusă. Este posibil să vină ploi pe alocuri, iar temperaturile vor fi restul de ridicate pentru această perioadă.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top