Connect with us
Cum va fi vremea în luna martie. Meteorologii nu au vești bune

Vremea

Cum va fi vremea în luna martie. Meteorologii nu au vești bune

Prognoză meteo martie. Meteorologii au anunțat previziuni destul de sumbre pentru următoarea perioadă. Este posibil ca iarna, care nu s-a manifestat la momentul potrivit, să își facă de cap tocmai în prima lună de primăvară.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorlogie (ANM) au prezentat prognoza meteo pentru luna martie. Valorile termice vor fluctua și vom avea parte de temperaturi destul de neobișnuite. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, estimând vremea cu ajutorul ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

„Aceste estimări săptămânale ne dau aprecieri ale anomaliilor termice sau de precipitaţii faţă de mediile climatologice. Mai ales în sezoanele de tranziţie putem să avem episoade scurte severe, indiferent de sezon, pot fi prelungiri ale sezonului de iarnă în primăvară sau de vară în luni de toamnă. Aşa cum se tot întâmplă”, a spus Elena Mateescu, irectorul general al ANM.

Vești proaste de la meteorologi în Martie

Elena Mateescu, a declarat la Digi24 că nu poate fi exclusă posibilitatea ca episoade de vreme severă să se producă în România. Aceste manifestări ale vremii au loc indiferent de sezonul în care ne aflăm. Nu trebuie să excludem nici episoade de iarnă severă în România. În ceea ce privește prognoza meteo pentru perioada următoare, directorul ANM a explicat că există o tendinţă spre deficit a cantităţilor medii săptămânale de precipitaţii.

„Până pe 16 martie e posibil ca în sud şi sud-est să vorbim de un fenomen de secetă puternică şi extremă. Dacă luăm în considerare scenarii previzibile pentru 2021 – 2050, simulările indică posibilitatea menţinerii acestei tendinţe de creştere a temperaturii medii. Iată, avem luni de iarnă cu decembrie foarte călduros, cu abatare termică pozitivă de 3,1 grade, avem ianuarie, cu 1,4 grade şi februarie deja cu abatere termică pozitivă de 3 grade Celsius”, a explicat directorul ANM.

În luna martie se prognozează o vremea destul de nefavorabilă. Zonele în care va fi mai rece, mai puțin însorit și vor exista precipitații frecvente: Lugoj, Tulcea, Eforie Sud, Navodari, Alexandria, Arad, Ovidiu, Sulina, Drobeta-Turnu Severin, Campina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Tecuci, Giurgiu, Constanta si Craiova.

Citește mai multe pe redacția.ro

Citește și: Horoscop martie 2020. Gemenii și Scorpionii au o lună fenomenală

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top