Connect with us
Cum va fi vremea în primul weekend după carantină: anunț ANM

Vremea

Cum va fi vremea în primul weekend după carantină: anunț ANM

Toți românii așteaptă cu nerăbdare să iasă din locuințe în primele zile după relaxarea restricțiilor. Cu toții așteptăm să ne putem plimba și vedea cu prietenii, atât cât este posibil. După 2 luni de izolare și „întâlniri” numai pe video, cei mai mulți români se gândesc cu drag la revederea în carne și oase. Totuși vremea din weekend ne poate da planurile peste cap dacă nu o să fie una bună. Iată cum o să fie vremea, anunț ANM.

Cum va fi vremea în primul weekend după carantină: anunț ANM

ANM a făcut un anunț cu vedere la starea vremii din primele zile după ieșirea din carantină. Deși toată lumea își dorește o vreme însorită și temperaturi ridicate, meteorologii au vești diferite. De fapt, vor veni furtuni în majoritatea regiunilor din țară.

În București, în weekendul 15-18 mai, vremea va fi una călduroasă, cu maxime caniculare care pot ajunge până la 32 grade Celsius. Spre seară pot fi semnalate înnorări parțiale și intensificări ale vântului pe scurtă durată.

Noaptea temperaturile vor fi de 15-16 grade Celsius, iar vântul va sufla moderat, conform meteorologilor. În restul țării vremea va fi la fel de frumoasă. Totuși în zonele montane temperaturile vor fi mai scăzute și este posibil să plouă. Pe alocuri vor fi simțite furtuni însoțite de ploi torențiale sau intensificări ale vântului.

În nordul și sudul țării temperaturile vor putea atinge 30 grade, iar cerul va fi în general senin. Mai mult, vremea pe litoral va fi la fel de plăcută. Totuși românii nu se vor bucura de plajă și băuturi reci pe șezlong deși își doresc asta. Temperaturile vor putea atinge 28-29 grade Celsius, iar cerul va fi în general senin.

Conform informațiilor analizate până în prezent de către meteorologii din străinătate alături de cei români, anul 2020 ne va aduce recorduri privind temperaturile ridicate. Dacă până acum 2016 a fost cel mai călduros an, recordul va putea fi depășit în câteva luni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top