Connect with us
Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii noiembrie. Temperaturile scad considerabil

Vremea

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii noiembrie. Temperaturile scad considerabil

Deși suntem în luna noiembrie și mai sunt mai puțin de două săptămâni până la sosirea iernii, se consideră deja că ne aflăm în sezonul rece. Cu toate acestea, ultima perioadă nu a fost tocmai rece, iar temperaturile au fost destul de ridicate pentru acest anotimp. Au mai existat și zile reci, cu ceață dimineața și seara, însă nu ne-am confruntat cu temperaturi extrem de scăzute. Meteorologii avertizează că următoarele două săptămâni vor fi diferite față de până acum. Află cum va fi vremea până la sfârșitul lunii noiembrie.

Vremea noiembrie- temperaturile scad

În cea de-a doua parte a lunii noiembrie, temperaturile vor scădea în majoritatea regiunilor din țară. Deși până acum am avut parte de vreme bună, destul de caldă pentru această perioadă, Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza valabilă pentru următoarele două săptămâni, din care reiese că vremea se va schimba considerabil din 20 noiembrie în mai toate regiunile din România.

Până pe 20 noiembrie, temperaturile vor fi ceva mai mari pentru această perioadă în Banat, cu maxime în jur de 12 grade și minime de 4…6 gradeî, nsă lucrurile se vor schimba. Inițial, temperaturile vor fi pozitive, dar pe parcurs vor ajunge și la-1…0 grade. Vor fi ploi slabe în ziua de 17 noiembrie, iar în intervalul 21 – 24 noiembrie există posibilitatea să plouă mai mult.

În primele zile, în Crișana va fi ceva mai cald decât ar trebui în această perioadă, cu maxime de 11 grade și minime de 3-6 grade. Din cea de-a doua etapă a intervalului, temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele vor deveni treptat negative, cu o medie în a doua săptămână de prognoză de -2 grade. Va ploua pe 17 noiembrie, atât noaptea, cât și ziua, iar perioada 21 – 24 noiembrie, precipitațiile se vor intensifica.

În Transilvania, până pe 20 noiembrie, temperaturile maxime vor fi de  8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. După acest interval, temperaturile vor deveni negative, ajungând la -2, -5 grade celsius. Vremea se va răci cel mai tare după 26 noiembrie. Va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului sunt anunțate ploi aproape zilnic.

În primele zile ale intervalului, în Maramureș, temperaturile maxime va fi de 10…11 grade, iar minimele de 2…5 grade. După 20 noiembrie temperatura va fi în scădere, spre o medie a valorilor maxime de 4…5 grade. Minimele vor deveni treptat negative, cu o medie de -3…-1 grade. Cel mai mult va ploua spre sfârșitul lunii, dar și pe 16 și 17 noiembrie.

În Moldova, temperaturile vor ajunge de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în 18 noiembrie. Până pe la sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile vor scădea la 0 grade, iar apoi la -3…-2 grade.

În Dobrogea va fi destul de cald la începutul intervalului, ajungând chiar și la temperaturi de 14 grade celsius. Mai apoi, media maximelor nu va mai depăși 8 grade până la finalul acestei luni. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cea mai mare parte a intervalului. Excepție va face ziua de 18 noiembrie, când va ploua considerabil.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade. Mai apoi, termometrele vor indica 6-7 grade. În intervalul 21-25 noiembrie vor fi temperaturi minime în jur de 1 grad, iar spre finalul lunii vor ajunge la -2 grade celsius.

Vremea pentru noiembrie în Oltenia și la munte

În Oltenia, sfârșitul lunii noiembrie va avea temperaturi de 11…12 grade și minime de 3…6 grade. După 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar după 26 va scădea și la -2…0 grade. Vor fi ploi slabe în 17 și 18 noiembrie. După 21 noiembrie crește probabilitatea ploilor.

La munte nu apar surprize, iar până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Până la finalul lunii, temperaturile vor ajunge la 0 grade și vor deveni negative. Nopțile vor fi tot mai reci și se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Precipitațiile sunt intensificate pe 17 și 18 noiembrie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top