Cum va fi vremea pe 3 și 4 ianuarie. PLUS vremea de Bobotează

02.01.2017
Cum va fi vremea pe 3 și 4 ianuarie. PLUS vremea de Bobotează

Vremea de Bobotează va fi geroasă, atât ziua cât și noaptea. Singurele zile în care ne mai bucurăm puțin de soare sunt 3 și 4 ianuarie.

În Capitală și sudul țării, temperatura urcă până la 6-7 grade Celsius mâine. De joi încolo, temperatura scade brusc, iar sâmbătă, de exemplu, sunt așteptate valori de -6 grade în timpul zilei. De Bobotează vor fi maximum -3 grade Celsius ziua, iar noaptea temperatura va coborî până la -10 grade.

Ger năprasnic va fi și în restul regiunilor. Vremea de Bobotează va fi extrem de geroasă și în Transilvania și nordul Moldovei, unde va fi frig de vor crăpa pietrele. Ninsorile sunt așteptate spre finalul săptămânii, anunță Autoritatea Națională de Meteorologie, în special în zonele cu depresiuni înalte și montane.

Vremea de Bobotează: temperaturi în principalele orașe

Cel mai frig de Bobotează nu va fi la Miercurea Ciuc, oraș numit și mica Siberie a României, ci în Baia Mare. Noaptea, în nordul țării se vor înregistra temperaturi de până la -26 grade Celsius.

București: -4 ziua, -10 grade noaptea;
Craiova: -2 ziua, -11 noaptea;
Timișoara: -7 ziua, -14 noaptea;
Oradea: -9 ziua, -15 noaptea;
Baia Mare: -13 ziua, -26 noaptea;
Iași: -8 ziua, -14 noaptea;
Bacău: -8 ziua, -13 noaptea;
Brașov: -11 ziua, -20 noaptea;
Buzău: -4 ziua, -11 noaptea;
Miercurea Ciuc: -10 ziua, -22 noaptea;
Constanța: -4 ziua, -12 noaptea;
Cluj Napoca: -11 ziua, -18 noaptea.

CITEȘTE ȘI: Lacul IOR din Capitală a înghețat doar pe mijloc – FOTO

Gerul face legea

Precipitațiile vor veni sub formă de ninsoare, mai ales spre finalul acestei săptămâni, mai ales în județele din jumătatea de nord a țării. În ce privește săptămâna viitoare, vor fi nopți și zile geroase.