Connect with us
Lacul IOR din Capitală a înghețat doar pe mijloc - FOTO

Știri

Lacul Titan din Capitală a înghețat doar pe mijloc – FOTO

Lacul Titan din Capitală a înghețat doar pe mijloc. Marginile sale n-au fost atinse de zăpadă și gheață.

Lacul Titan, admirat de turiști italieni pe 1 ianuarie

Ieri, pe 1 ianuarie, prin parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei se plimbau zeci de turiști italieni. Aceștia au admirat rățuștele de pe lac și au observat un fenomen ciudat: lacul era înghețat bocnă doar pe mijloc. Mulți dintre trecători s-au întrebat cum de se poate întâmpla așa ceva. Unii dintre ei au spus că tot timpul marginea lacului este mai caldă decât centrul, iar vântul exercită mai multă forță la suprafață.

Cu toții știm că, prin răcire, apa se contractă ca mai toate substanțele și densitatea ei crește. Apa rece se lasă la fundul lacului deoarece are o densitate mai mare. Asta se întâmplă până la temperatura de 4 grade Celsius. Acest proces, în cazul lacurilor, începe de obicei de la centru spre margini. Asupra centrului lacului nu își exercită forța nicio sursă de încălzire spre deosebire de margini, spun specialiștii.

CITEȘTE ȘI: Fenomene meteo ciudate în Capitală

Dincolo de aceste explicații mai ușor sau mai greu de înțeles, care țin de fizică pură, cert este că lacul IOR a devenit muza multor curioși ieri. Turiștii au făcut sute de pose rățuștelor și ciorilor care stăteau pe mijlocul lacului înghețat și au băut un vin fiert de la singurul magazin deschis pe 1 ianuarie din parc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top