Vremea se va răci în următoarele zile, întrucât furtuna violentă care a lovit țările din Europa de Vest va ajunge în România, aducând, de asemenea, vânturi puternice.
Conform meteorologului Florinela Georgescu, în următoarele zile furtuna se va intensifica și va fi resimțită și în România, unde se vor semnala intensificări ale vântului.
”Influența meteo se va schimba iar în această săptămână, când o furtună ajunge în țara noastră. Vom fi sub influența unei furtuni care s-a dezvoltat deasupra Oceanului Atlantic, care a adus vânturi foarte puternice în țările Europei de Vest. Sunt deja coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în multe țări europene. Noi vom fi la extrema sud-estică a acestei furtuni, dar vom avea și noi în următoarele zile din nou intensificări ale vântului. „Furtuna în prezent se intensifică, este în plină evoluție spre Europa, noi suntem la marginea ei, dar îi vom sesiza și noi efectele, nu scăpăm, dar nici nu trebuie să ne panicăm, pentru că nu România va fi una din țările cele mai afectate”, a spus Florinela Georgescu, potrivit DC News.
De asemenea, meteorologul a dezvăluit că influența meteo asupra României s-a schimbat, întrucât vremea rece nu mai vine din Est: ”Traversăm acum o perioadă în care vremea își schimbă radical aspectul o dată la două-trei zile, dar dacă ne uităm puțin în urmă am avut o foarte lungă perioadă în care, cel puțin din punct de vedere al precipitațiilor, nu s-a întâmplat mai nimic. Nu este bine să avem nici astfel de blocaje atmosferice, așa cum le numim noi, pentru că seceta este instalată în mare parte a țării. Sigur că suportăm destul de dificil și aceste treceri foarte bruște, pentru că ne influențează variațiile de temperatură, apariția precipitațiilor, după o lungă perioadă de lipsă de precipitații. Aceste variații se datorează unor factori la scară europeană, până la urmă. Nu este chiar ieșit din comun acest lucru pe parcursul iernii. Ceea ce aș spune că este mai ieșit din comun pentru iarna pe care o traversăm este faptul că mai tot timpul am avut influențe dinspre Europa de Vest, dinspre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Mediterană, foarte, foarte puțin dinspre Câmpia Rusă sau partea de nord a Europei, de acolo de unde ne vin nouă iarna masele de aer mai reci. Aș spune că mai degrabă acest lucru este mai ieșit din comun”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv ANM, potrivit sursei citate.