Connect with us
Furtună pe litoral. Un bărbat a dispărut în mare

Vremea

Furtună pe litoral. Un bărbat a dispărut în mare

Au început furtunile pe litoral. Bucuria turiștilor a pălit în fața vântului puternic și al ploilor care s-au instalat la malul mării. De ieri după-amiază, cerul s-a întunecat și a început furtuna. Un bărbat care înota, n-a mai apucat să iasă, a fost luat de curenții puternici și dus în largul mării.

Furtună pe litoral. Un bărbat a dispărut în mare

A fost furtună ieri pe litoralul Mării Negre. Un bărbat care înota în nordul stațiunii Mamaia ar fi dispărut în valuri după ce a început furtuna. Alerta a fost dată de către o localnică ce l-ar fi zărit de la balcon. Ea a spus că omul înota în zona plajei Năvodari, când, deodată, a dispărut.

La fața locului au intervenit pompierii de la ISU Dobrogea, dar și scafandri militari. Deocamdată nu există nici urmă de bărbat, și nici nu a fost făcută vreo sesizare de dispariție din partea vreunei rude a acestuia.

Căutările continuă, însă marea este foarte agitată. A fost folosit un elicopter pentru survol, precum și ambarcațiuni de căutare și salvare.

Reamintim faptul că litoralul a fost sub cod roșu de furtuni cu grindină, atât pe mare, cât și pe uscat. Cele mai afectate stațiuni au fost Năvodari, Eforie și Mamaia. Cerul s-a întunecat și turiștii și-au strâns în grabă lucrurile de pe plajă, după care s-au retras la cazări.

Codul roșu de furtună a fost valabil până spre orele 22.00. Vântul a suflat cu viteze și de 90 de kilometri pe oră. Cantitățile de apă au ajuns la 70 de litri pe metrul pătrat.

În continuare, vântul își face simțită prezența pe litoral. Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben valabil astăzi până la orele 12.00. Se vor semnala intensificări locale ale vântului cu rafale de 55 – 60 km/h, în județul Tulcea și în zona de litoral a județului Constanța.

Acestea fiind spuse, se anunță vreme capricioasă la malul mării. Turiștii sunt nevoiți să se înarmeze cu răbdare și să găsească activități la adăpost de vremea rea.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top