În Arad și Mureș aproape s-a format o tornadă. Fenomene meteo extreme

04.06.2019

Locuitorii din Arad și Mureș au fost loviți din plin de codul portocaliu de furtună emis de ANM. Aceștia au trăit cu spaima că o tornadă se formează în Arad și Mureș. Din fericire, tornada nu s-a format în Arad, dar vijelia și furtuna a fost foarte violentă. Vezi galeria foto cu imaginile din Arad și Mureș.

Tornadă în Arad? Fenomene meteo extreme

Locuitorii din localitatea Șiria din Arad, au surpins un fuior similar cu cel care apare când se formează tornadele, aspectul acestuia fiind de o minitornadă. Meteorologii infirmă informația potrivit căreia s-ar fi produs un astfel de fenomen meteo în Arad, dar conform că vijelia a fost extremă.

Aradul este și astăzi sub un cod portocaliu de fenomene meteo extreme, iar locuitorii sunt rugați ca atunci când apar primele semne de furtună, să se adăpostească în case.

De asemenea nu este recomandat, în cazul în care deplasarea este impoisiblă într-o zona sigură, să rămâneți lângă stâlpi sau obiecte care pot să cadă.

Imaginile au fost postate de Meteoplus. Martorii spun însă că minitornada nu a atins pământul și nu a provocat pagube.

Un fenomen similar a fost raportat de martori și în județul Mureș. În depărtare, pe cerul întunecat de norii de furtună, a putut fi văzută o minitornadă.

Atât Aradul, cât și județul Mureș au fost vizate de un cod portocaliu de furtună, emis marți de meteorogii de la ANM.