Connect with us
INFORMARE DE CANICULA - 37 de grade resimtite ca 40 in orase

Vremea

INFORMARE DE CANICULA – 37 de grade resimtite ca 40 in orase

Meteorologii au emis o informare de canicula valabila in mare parte a tarii. Dupa 2 zile de ploi si grindina care au provocat inundatii serioase in Vest, vara isi cere drepturile si vine cu temperaturi insuportabile chiar si la umbra.

Informarea de canicula este valabil pe tot parcursul zilei de azi pentru Muntenia si Moldova. Vor fi 37 de grade care pot fi resimtite ca 40 sau chiar 45 de grade in marile orase, la asfalt.

Vremea va fi extrem de calduroasa astazi si maine. In Bucuresti, temperatura va atinge 37 de grade, iar maine va cobori cu doar un grad, la 36. Abia de vineri se asteapta ploi in Capitala, insa temperatura nu va scadea sub 30 de grade chiar si cu precipitatii.

Si la Ploiesti vor fi temperaturi caniculare, asteptandu-se 35 de grade astazi si 36 de grade maine. Cel mai cald va fi insa la Giurgiu, unde se pot inregistra valori de pana la 38 de grade, resimtite ca 42-43 la soare. La umbra, temperaturile nu vor scadea sub 32 de grade.

IMAGINI APOCALIPTICE. Tornada care a lovit Romania

UPDATE COD GALBEN DE PLOI IN 12 JUDETE si COD PORTOCALIU DE INUNDATII. O ‘tornada’ a luat 40 de case pe sus la Mures; o fetita a murit

Vremea insuportabil de cald va face ravagii si in Galati si toata Moldova. In orasul cu deschidere la Dunare se asteapta valori de 36-37 de grade astazi si maine, iar la Braila valorile nu vor scadea sub 37 de grade astazi.

Ce trebuie sa faci pe timp de canicula?

Medicii recomanda sa nu iesi din casa intre orele 11 si 18, atunci cand se inregistreaza cele mai ridicate valori. De asemenea, trebuie sa te hidratezi mai des deoarece corpul pierde foarte multe lichide pe vreme de arsita. Pentru a evita insolatiile si arsurile, da-te cu crema de protectie solara, crema hidratanta si solutii impotriva insectelor care isi fac de cap in aceasta perioada.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top