Connect with us
Meteo: se întoarce iarna. Unde avem 21 de centimetri de zăpadă

Vremea

Meteo: se întoarce iarna. Unde avem 21 de centimetri de zăpadă

Deși ne apropiem cu pași mari de prima zi de vară, vremea tot la iarnă vrea să se întoarcă. Primul semn mare ar fi faptul ca într-o anumită zonă a țării a nins, iar stratul de zăpadă a depășit 20 centimetri. Află mai multe din rândurile de mai jos.

Meteo: se întoarce iarna. Unde avem 21 de centimetri de zăpadă

Zona unde a nins este zona turistică Bâlea Lac localizată în munții Făgăraș. Aici zăpada are nu mai puțin de 21 de centimetri la mai mult de 2.000 metri altitudine, conform meteorologilor sibieni.

Cei care doresc să se bucure de avantajele pe care zăpada le aduce, pot merge la Bâlea Lac pe Transfăgărășan până la Bâlea Cascadă. De acolo mai departe transportul se face doar pe cablu.

Toată țara va avea parte de vreme rece în acest weekend și în mai multe regiuni vor fi ploi. Sâmbătă vremea va fi instabilă în timpul zilei cu averse, descărcări electrice și chiar grindină în regiunile nordice și nord-estice. După amiaza și seara acestea se vor muta și în restul țării. Cantitatea de apă per metru pătrat va depăși 15 litri, iar izolat 30 litri.

Vântul o să sufle cu 55-60 km/h în zona Moldovei și pe crestele munților, iar în timpul ploilor se va intensifica. Temperaturile vor ajunge până la 23 grade Celsius în sud-vestul țării.

Bucureștenii vor avea o vreme instabilă mai ales după ora amiezii. Vor avea ploi cu tunete, fulgere, vânt puternic și grindină care se abate în zona capitalei.

Să sperăm că totul se va îndrepta și vom avea parte de o vreme frumoasă, caldă și însorită pentru că terasele și plajele se vor deschide. Ar fi păcat să nu ne putem bucura de această măsură de relaxare acum când avem ocazia. Sezonul estival ar fi început în mod normal pe 1 mai, dar se pare că începutul se mută tot mai târziu în timpul sezonului cald.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top