Connect with us
Un câine și-a așteptat stăpânul infectat cu Covid-19 timp de trei luni pe holul spitalului

Social

Un câine și-a așteptat stăpânul infectat cu Covid-19 timp de trei luni pe holul spitalului

În ciuda situației cu care ne confruntăm și toate pierderile pe care le-a provocat, pandemia scoate la iveală și unele aspecte pozitive ale acestei lumi. În aceste vremuri grele descoperim povești impresionante, fie ale oamenilor, fie legate de ființele necuvântătoare care ne demonstrează că au, de cele mai multe ori, un suflet mai mare decât al nostru. Știm cu toții că legătura dintre un câine și stăpân este foarte puternică și, de cele mai multe ori, rezistă și după ce unul dintre ei părăsește această lume. La fel s-a întâmplat și cu un cățel din Wuhan, care și-a așteptat stăpânul infectat cu Covid-19 timp de 3 luni pe holul spitalului.

Un câine și-a așteptat stăpânul infectat cu Covid-19 timp de trei luni pe holul spitalului

Câinele în vârstă de şapte ani din provincia Hubei, din China Centrală, are o poveste emoționantă. După ce stăpânul său a contractat noul coronavirus și starea lui de sănătate a început să se înrăutățească, a fost dus la un spital din Wuhan. Bărbatul a fost însoțit și de câine chiar în plină pandemie, în luna februarie.

Bărbatul, însă, a pierdut lupta cu virusul la scurt timp. După 5 zile, acesta a murit, răpus fiind de nemiloasa boală. Câinele său a continuat să aștepte pe holurile spitalului timp de 3 luni. Acesta era dornic să-și revadă stăpânul și refuza să plece, deși mulți îl izgoneau.

Pe 13 aprilie, după ce Wuhan şi-a ridicat restricţiile de blocare şi supermarketul spitalului s-a redeschis, el a fost îngrijit de unul dintre vânzători. Acesta s-a atașat de el și l-a și botezat, punându-i numele de Xiao Bao (micuţa comoară).

„Am observat pentru prima dată câinele mic când m-am întors la muncă la mijlocul lunii aprilie. L-am numit Xiao Bao. Mi-au spus că proprietarul lui Xiao Bao, un pensionar, a fost internat cu coronavirus. Apoi a murit. Dar Xiao Bao nu ştia şi a rămas în spital.”, a spus respectivul, conform Mediafax.

Asistentele spitalului au sesizat Protecția Animalelor, care a venit și l-a luat pe cățel. Acesta a primit îngrijiri medicale de la medicii veterinari. Ulterior, el va fi dat către adopție atunci când își va găsi un stăpân care să-l iubească la fel de mult ca cel pe care l-a pierdut.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top