Connect with us
Peisaj de iarnă în toată regula! A nins în România și autoritățile intervin deja cu utilaje

Vremea

Peisaj de iarnă în toată regula! A nins în România și autoritățile intervin deja cu utilaje

A nins în România astăzi și autoritățile au intervenit cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. Este vorba despre Transfăgărășan și Transalpina, unde s-a depus un strat de zăpadă consistent, după ce a nins încontinuu toată noaptea de vineri spre sâmbătă. Autoritățile au anunțat că de marți anumite sectoare de drum vor fi închise.

Peisaj de vis pe Transfăgărășan și Transalpina, după ce a nins toată noaptea

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că in data de 20 octombrie mai multe sectoare de pe cele două drumuri naționale vor fi închise.

Astfel, de marți, 20 octombrie, pe DN7C (Transfăgărășan) și pe DN67C (Transalpina), circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare:

– DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);

– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

„Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, a transmis CNAIR.

Este prima ninsoare din acest an în această zonă și s-a depus un strat de zăpadă neașteptat de gros. Așadar autoritățile s-au văzut nevoite să intervină deja cu utilaje și cu material antiderapant pe DN7C, Transfăgărăşan, şi DN67C, Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pentru a asigura condiții normale de ciruclație participanților la trafic.

Prima ninsoare in Romania. sursa foto: facebook

Conform meteorologilor un vortex polar urmează să ajungă în România, iar temperaturile vor scădea drastic în zilele care urmează. Așadar, ne putem aștepta la ninsori și în alte zone din țară, în special la mare altitudine. Cu toate acestea meteorologii preconizează o iarnă destul de caldă, fără fenomene extreme, în acest an.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top