Connect with us
Prognoza meteo ANM 17 octombrie. Vremea se răcește complet în weekend

Vremea

Prognoza meteo ANM 17 octombrie. Vremea se răcește complet în weekend

Vremea este din ce în ce mai dificilă. După o perioadă de temperaturi ridicate și vreme bună, asemănătoare celor de vară, au venit ploile, avertismentele de cod galben și portocaliu și fenomenele extreme. Cu toate acestea, s-au mai strecurat câteva zile însorite, însă meteorologii nu au vești tocmai bune pentru ziua de 17 octombrie. Se anunță un weekend răcoros.

Vreme rea pe 17 octombrie

Săptămâna aceasta, vremea a fost destul de bună în majoritatea regiunilor din țară. Joi s-a simțit cu adevărat o încălzire și la fel au arătat și termometrele. Temperaturile maxime au fost de până la 24 de grade celsius, iar ploile și-au făcut apariția într-o cantitate redusă, în Banat, Crişana şi Maramureş şi pe spaţii mici şi slab în vestul Olteniei și Transilvania.

De vineri, lucrurile s-au schimbat ușor în anumite zone ale țării.  În vestul şi în nordul ţării, valorile au fost situate sub cele normale pentru acest interval, însă în restul regiunilor s-au păstrat, în mare parte, valorile apropiate de cele din ziua anterioară. Cerul a fost mai mult înnorat, iar ploile și-au făcut apariția spre seară.

Totuși, de sâmbătă, 17 octombrie, lucrurile se schimbă radical.  Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă ploi puternice în majoritatea regiunilor, precipitaţii mixte la munte și temperaturi maxime de 20 de grade celsius.

În centrul și nordul țării, temperaturile extrem de scăzute vor fi cu mult sub normele de la jumătatea toamnei. .Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 4 şi 12 grade.Tot aici va ploua în cantități semnificative, iar la munte vor cădea precipitații mixte.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe alocuri, mai ales în sud-est, unde vor fi posibile şi descărcări electrice.. Vântul va sufla slab şi moderat, iar izolat va fi ceaţă.

Și în Capitală, pe 17 octombrie, va veni frigul, iar maxima va fide 21 de grade. În prima parte a zilei, cerul va fi mai mult înnorat și va ploua și se va lăsa ceața.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top