Connect with us
Prognoza ANM 4 octombrie. Cum se anunță vremea în țară

Vremea

Prognoza ANM 4 octombrie. Cum se anunță vremea în țară

Prognoza ANM 4 octombrie. Vremea se menține caldă pentru această perioadă. Conform meteorologilor, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.

Prognoza ANM 4 octombrie

Prognoza ANM 4 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea se va menține caldă în toate regiunile țării. Temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă. Este posibil să fie chiar mai cald în regiunile extracarpatice.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații până în data de 3 octombrie, cu o medie de 10…11 grade, iar până în data de 6 octombrie, acestea vor fi în creștere spre o medie de 13 grade. În cea de-a doua săptămână și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 8 grade.

Cerul va fi variabil şi doar spre sfârşitul intervalului, în extremitatea de vest şi nord-vest a teritoriului, vor fi înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 80…90 km/h în jumătatea vestică a Carpaţilor Meridionali, iar la viteze mai mici, în general între 50 şi 60 km/h, local în vest, nord-vest, est şi pe arii restrânse în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii relativ restrânse, se va forma ceaţă.

Prognoza ANM la munte

Dacă până în data de 2 octombrie, vremea la munte a fost răcoroasă, cu temperaturi destul de mici, după această dată vor fi din nou în creștere. Până pe 5 octombrie, temperaturile minime vor urca până la o medie de 10 grade Celsius.

Sunt șanse mici de precipitații. Abia după data de 6 octombrie va crește din nou probabilitatea de apariție a precipitațiilor.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top