Connect with us
Prognoza ANM 1 octombrie 2020. Vreme capricioasă în toată țara

Vremea

Prognoza ANM 1 octombrie 2020. Vreme capricioasă în toată țara

Prognoza ANM 1 octombrie 2020. Vremea continuă să fie capricioasă în toată țara. Va ploua și va bate vântul mai ales în jumătatea de vest a țării. Temperaturile vor fi scăzute până spre finalul acestei săptămâni, când se va mai încălzi.

Prognoza ANM 1 octombrie 2020

Valorile termice vor fi în scădere și se vor situa ușor sub normalul perioadei. Mâine, 1 octombrie, media temperaturilor va fi în jur de 19 grade Celsius.

Va ploua însemnat cantitativ începând din 30 septembrie și în ziua de 1 octombrie. După data de 5 octombrie, posibilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere.

În țară sunt două coduri emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Este vorba despre un cod galben și un cod portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică. Ambele avertizări sunt valabile până pe 2 octombrie, la orele 10.00.

Se așeaptă cantități însemnate de precipitații, mai ales în Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin, Bihor, Hunedoara.

Vreme la munte

La munte se răcește considerabil, iar această răcire se va resimți mai ales la valorile diurne. Ele vor fi în scădere de la medii de 14 grade, spre medii în jurul a 9 grade.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, spre o medie de 18 grade, vremea devenind caldă pentru această perioadă.

În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 10…11 grade. Temperaturile minime vor scădea ușor până în data de 2 octombrie, de la o medie de 7 grade, la 4…5 grade.

Până în data de 5 octombrie, temperaturile vor înregistra din nou o creștere, ajungând spre o medie de 10 grade. În cea de-a doua săptămână a lunii octombrie, și temperaturile minime vor fi în scădere treptată, spre medii în jurul a 4 grade.

În București, conform meteorologilor, vremea se va răci și se vor înregistra temperaturi minime de 10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top