Connect with us
Prognoza ANM 5 octombrie 2020. Cum va fi vremea la început de săptămână

Vremea

Prognoza ANM 5 octombrie 2020. Cum va fi vremea la început de săptămână

Prognoza ANM 5 octombrie 2020. Se anunță vreme instabilă în cea mai mare parte din țară. Luni, 5 octombrie, temperatura maximă va atinge în Capitală, valori de până la 32 de grade Celsius. Revin ploile, ceea ce va face vremea să arate, în sfârșit, a toamnă autentică.

Prognoza ANM 5 octombrie

Prognoza ANM 5 octombrie. În prima zi a intervalului 5 – 11 octombrie, valorile maxime din termometre vor atinge valori caniculare în Capitală, de până la 32 de grade Celsius. Ziua de luni, 5 octombrie va aduce valori termice ridicate față de temperaturile obișnuite pentru această perioadă a anului. Ploile își vor face apariția în vestul, nordul și centrul țării.

Maximele termice vor fi cuprinse între 16 și 23 de grade Celsius. Oana Păduraru, meteorologul de serviciu al ANM, a explicat pentru B1TV că în partea de nord a țării se vor înregistra 16 grade Celsius, în timp ce în regiunile sudice maximele vor ajunge până la 23 de grade.

În zilele următoare, în sudul țării, temperaturile maxime vor ajunge până la 31-32 de grade Celsius.

De altfel, duminică, 4 octombrie, în Capitală, temperatura maximă va fi în jurul valorii de 29 de grade, cu 31 poate chiar 32 de grade în Lunca Dunării.

Vreme instabilă

Începând de marți, 6 octombrie, vremea va deveni instabilă, și se vor semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza ANM. Începând cu ziua de miercuri, 7 octombrie, până spre finalul intervalului, valorile termice vor continua să scadă, în toate zonele țării, dar nu vor coborî sub cele specifice acestei perioade.

În același timp, temperaturile minime în cursul nopților vor fi și ele destul de ridicate. Vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în depresiuni.

„Ploile își vor face apariția în prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul, iar de marți spre miercuri ele se vor extinde pe întreg teritoriul. Vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.”, a declarat pentru B1TV,  meteorologul de serviciu Oana Paduraru, de la ANM.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top