Connect with us
Prognoza ANM până pe 3 ianuarie. Anunțul meteorologilor despre cum va fi vremea de Sărbători

Vremea

Prognoza ANM până pe 3 ianuarie. Anunțul meteorologilor despre cum va fi vremea de Sărbători

ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada următoare. Află cum va fi vremea până pe 3 ianuarie 2021.

Meteorologii au realizat prognoza pentru Crăciun și prognoza pentru Revelion. Ce anunță ANM pentru Sărbători și când vin ninsorile.

Temperaturile o iau razna și nu ne putem aștepta la zăpadă de Crăciun.

Anunțul meteorologilor ANM despre vreme

„Nici în perioada următoare nu vor fi temperaturi foarte coborâte. Ziua, valorile termice urcă până la 7-8 grade. Cerul va continua să fie acoperit de nori în cea mai mare parte din ţară. De sărbători, e posibil să asistăm la o creştere a valorilor termice pe fondul unei circulaţii a aerului mai alerte şi apare şi soarele.

Există probabilitatea să fie şi precipitaţii de Crăciun”, a spus, la Realitatea PLUS, Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM.

Așadar, de Crăciun, temperaturile vor fi peste media normală și nu va ninge. Abia după 27 decembrie ne putem aștepta la frig. Experții de la Administrația Naţională de Meteorologie anunță că ne putem aștept la înnorări temporare și ploi slabe sau burniţă, dar doar dimineața și noaptea. Izolat, pot apărea și depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 2 grade.

În zilele de Crăciun, temperaturile vor ajunge chiar la maxime de 4 – 12 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. În zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Prognoza ANM până pe 3 ianuarie. Anunțul meteorologilor pentru Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 12 grade pe 23 și 24 decembrie.

Apoi, valorile termice vor fi în scădere, spre 3 grade pe 26 și 27 decembrie, pentru ca ulterior sa marcheze o nouă creștere și sa fie situate, în medie, între 4 și 6 grade în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie.

Regimul termic nocturn va fi în creștere în prima săptămână, apoi va scădea. Astfel, temperaturile minime vor fi de aproximativ 1 grad, în medie, la începutul intervalului, vor atinge 6..7 grade pe 25 decembrie, apoi vor scădea accentuat, spre -3…-2 grade pe 27 și 28 decembrie, iar între 29 decembrie și 3 ianuarie, minimele termice vor fi de -1…0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi relativ ridicată începând cu 22 decembrie, dar acestea vor fi mai extinse ca arie și, posibil, mai însemnate cantitativ pe 24 și 25 decembrie.

Cum va fi vremea de sărbători în Crișana

Până pe 24 decembrie vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor ajunge 10 grade. După prima zi de Crăciun, vremea se va răci, astfel încât, pe 26 și 27 decembrie, media pe timpul zilei ajunge la 2 grade.

Temperaturilor maxime se vor plasa între 3 și 6 grade, în intervalul 28 decembrie – 3 ianuarie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor e mai mare pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantiativ pe 24 și 25 decembrie.

Prognoza ANM Transilvania

Vremea va fi relativ apropiată de normalul termic al perioadei, pe 23 decembrie 2020 cu o medie a maximelor ajungând la 3 grade și a minimelor nocturne de -4…- 3 grade. Pe 25 decembrie, de Crăciun, se va încălzi și temperaturile ating valori medii de 9…10 grade, ziua și 4 grade, noaptea.

Vremea se răcește brusc și vin și ninsorile imediat după Crăciun. Temperaturile scad până la de 0…1 grad și minime nocturne de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie. Între 29 decembrie și până pe 3 ianuarie, vremea va fi în general apropiată de normal sub aspect termic, cu temperaturi maxime de 2….4 grade și minime de -4…-3 grade.

Pe 25 decembrie precipitațiile vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse.

Cum va fi vremea de sărbători în Maramureș

Vremea se va încălzi în primele zile, astfel încât media temperaturilor maxime va crește de la 4 până la 9 grade, iar cea a minimelor de la -1 până la 5…6 grade, între 21 și 24 decembrie. Apoi vremea se va răci accentat, iar pe 26 și 27 decembrie vor fi maxime termice de 1 grad și minime de -5 grade, în medie.

Ulterior, regimul termic va marca o nouă creștere, iar între 28 decembrie și 3 ianuarie vor fi medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade și ale celor nocturne de aproximativ -2 grade.

Vor fi precipitații aproape pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi mai extinse ca arie și mai însemnate cantitativ în intervalul 23 – 25 decembrie.

Cum va fi vremea de sărbători în Moldova

Vremea se va încălzi treptat în primele 4 zile, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…2 grade și minime în jurul a -4 grade.

Între 28 decembrie și 3 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3…5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în intervalul 23 – 27 decembrie, când izolat pot fi însemnate cantitativ.

Vremea de Crăciun și Revelion în Dobrogea

După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5…6 grade.

Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -1 grad. Între 28 decembrie și 3 ianuarie, cu mici oscilații de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 6…9 grade, iar a celor minime de 2…3 grade.

Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Cum va fi vremea de sărbători în Muntenia

După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade.

Apoi vremea se va răci accentat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -3 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade și a minimelor de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Cum va fi vremea de sărbători în Oltenia

După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 12…13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade.

Apoi vremea se va răci accentat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…3 grade și minime în jurul a -2 grade.

Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 4…6 grade și a minimelor de -2…-1 grad.

Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Prognoza ANM până pe 3 ianuarie. Anunțul meteorologilor pentru la munte

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic caracterizat prin valori termice negative, de -2…-1 grad, ziua și -6 grade, noaptea. Apoi vremea se va încălzi, iar în jurul datei de 25 decembrie vor fi valori termice maxime de 4 grade și minime de 0 grade.

Pe 26 – 27 decembrie o să ajungă la medii termice diurne de -5…-4 grade și nocturne de -10 grade.

Între 28 decembrie și 3 ianuarie vremea va deveni apropiată de normalul termic al perioadei, cu temperaturi de -2…0 grade și a celor minime de -7…-6 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar în intervalul 24-26 decembrie acestea vor fi, local, mai însemnate cantitativ.

ANM precizează că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Aceasta a fost prognoza ANM până pe 3 ianuarie. Meteorologilor au spus cum va fi vremea de Sărbători.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top