Connect with us
Prognoza ANM pentru perioada 10 octombrie - 9 noiembrie 2020

Vremea

Prognoza ANM pentru perioada 10 octombrie – 9 noiembrie 2020

Prognoza ANM pentru perioada 10 octombrie – 9 noiembrie 2020 vine cu surprize din partea vremii. Vor fi temperaturi care vor depăși normele obișnuite pentru această perioadă a anului. Vom avea parte de ploi în cea mai mare parte a țării, însă termometrele vor fi destul de prietenoase.

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Prognoza ANM anunță temperaturi neobișnuite pentru această a anului. Astfel, în intervalul 10 – 19 octombrie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în jumătatea estică a țării.

Se vor înregistra precipitații mai mult în regiunile vestice, la munte și local în cele centrale. În restul regiunilor, vremea va fi în general apropiată de normalul pentru această perioadă.

În intervalul 19-26 octombrie, vremea se va menține caldă, cu temperaturi mai ridicate decât normele obișnuite pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește regimul pluviometric, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Se va observa o tendință ușor deficitară, local, în sud- vest.

Cald și la finalul lunii octombrie

Finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, 26 octombrie – 2 noiembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor deficitar în regiunile vestice, sud-vestice și local în centru și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

În ultima perioadă prognozată, săptămâna 2 – 9 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, în întreaga țară.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile sudice.

Cod galben de ploi

La acest moment este valabil un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în intervalul 09 octombrie, ora 03:00 – 10 octombrie, ora 03:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top