Prognoza ANM. Se strică vremea în România. Unde va ninge

17.11.2020
Prognoza ANM. Se strică vremea în România. Unde va ninge

Prognoza ANM arată că vremea se schimbă drastic în toate regiunile din țara noastră. De marți, 17 noiembrie, temperaturile încep să scadă și se instalează ploile, care, în unele zone, se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Prognoza ANM. Vin ninsorile în România

Se strică vremea în România. De marți, 17 noiembrie, ploile se vor instala, iar în zonele montane se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 16-29 noiembrie. Huff.ro vă prezintă cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

În Banat, în primele zile ale intervalului valorile termice se vor situa în general peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii în jur de 12 grade și minime de 4…6 grade. După 20 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea la 6…8 grade, iar minimele vor fi ușor pozitive la început, apoi, în special în a doua saptămâna, media va scădea la -1…0 grade.

Prognoza meteo 17 noiembrie 2020

În Crișana se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți (16/17 noiembrie) și în ziua de marți (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni și începutul celei de-a doua (perioada 21 – 24 noiembrie).

În Transilvania va ploua temporar în ziua de 17 noiembrie. În restul intervalului se întrevăd precipitații, cu o probabilitate în creștere, după data de 21 noiembrie.

Vremea în Maramureș

Se vor semnala ploi slabe în noaptea de luni spre marți (16/17 noiembrie) și în ziua de marți (17 noiembrie). Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și perioada 21 – 24 noiembrie.

În Moldova probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 17 și 18 noiembrie, când aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. În restul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, mai ales după data de 21 noiembrie.

În Dobrogea probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cea mai mare parte a intervalului.
Excepție va face ziua de 18 noiembrie, când ploile vor cuprinde cea mai mare parte a regiunii și izolat vor fi posibile cantități mai însemnate.

În Muntenia, în zilele de 17 și 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt
posibile precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 21 noiembrie.

Vremea în Oltenia. În această parte a țării vor fi ploi slabe în 17 și 18 noiembrie. Sunt posibile precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 21 noiembrie.

Prognoza meteo la munte

Până în 20 noiembrie, valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Ulterior se va produce o răcire a vremii, iar până la finalul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile maxime mediate pentru întreg spațiul montan vor fi în jur de 0 grade.

Nopțile vor deveni tot mai reci, astfel că, de la o medie a minimelor termice de -2…0 grade la începutul intervalului, se va ajunge la valori în jur de -6 grade în a doua jumătate a intervalului. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai redusă.