Connect with us
Prognoza meteo 10 februarie 2021. Temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă

Vremea

Prognoza meteo 10 februarie 2021. Temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă

Prognoza meteo 10 februarie 2021 aduce temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă. Din punct de vedere termin se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale doar în nordul și nord-estul țării. În restul teritoriului vremea va fi neobișnuit de caldă pentru luna februarie.

Prognoza meteo 10 februarie 2021

Meteorologii anunță o zi caldă, cu cer variabil și unele înorări și ploi slabe pe arii restrânse. Potrivit prognozei, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi înnorări şi va ploua, pe arii mai extinse şi moderat cantitativ în partea a doua a intervalului.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei condiţii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 2-3 grade Celsius, în nordul Moldovei, şi 17-18 grade Celsius în regiunile sud-estice, iar cele minime, în scădere în nord-est, vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade Celsius.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi la viteze mai mici, pe parcursul nopţii, în Banat, Crişana şi Maramureş. Pe suprafeţe mici se va forma ceaţă.

Prognoza meteo până spre finalul lunii februarie 2021

Pentru cei care se gândesc că vine primăvara, avem o veste proastă. De joi vremea să răcește din nou. De exemplu, în Banat, în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase.

du

Și în Transilvania se va răci brusc, vremea ajungând, între 12 și 21 februarie, să fie deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților. Potrivit prognozei se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

În Dobrogea, vremea se va răci accentuat tot după data de 11 februarie, când media maximelor diurne va avea valori negative, între -4 și 0 grade. Nopțile vor fi reci după data de 12 februarie, cu valori nocturne ce se vor situa, în medie, între -9 și -4 grade, până la finalul celei de a doua săptămâni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top