Connect with us
Prognoza meteo săptămâna 8-14 februarie 2021. Cod galben de polei și vânt puternic

Vremea

Prognoza meteo săptămâna 8-14 februarie 2021. Cod galben de polei și vânt puternic

Prognoza meteo săptămâna 8-14 februarie 2021. A doua săptămână din luna februarie debutează cu temperaturi scăzute și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Atmosferă de iarnă autentică în țara noastră.

Prognoza meteo săptămâna 8-14 februarie 2021

În săptămâna 8 – 15 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale în regiunile nord-estice. În rest, valorile vor fi obișnuite pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi și ele normale pentru acest interval, poate un pic excedentare în regiunile sud-vestice.

Meteorologii au emis o informare meteorologică și două coduri galbene de vreme rea valabile pentru mai multe zone din țară.

Informarea meteorologică vizează ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului în intervalul duminică 7 februarie – marți, 9 februarie, ora 12.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Prognoza meteo 7 februarie 2021

La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Potrivit prognozei, în prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului.

Cod galben de polei în Moldova

A fost emis un cod galben de polei în Moldova, valabil în intervalul 07 februarie, ora 12:00 – 08 februarie, ora 20:00. În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Cod galben de vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului în Banat și în zona Carpaților Meridionali. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…90 km/h, iar îndeosebi la peste 1800 m, rafalele vor depăși 100…120 km/h, spulberând zăpadă.

Potrivit prognozei, în Banat, rafale vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top