Connect with us
Prognoza meteo 11 ianuarie 2021. Iarna pune stăpânire pe România

Vremea

Prognoza meteo 11 ianuarie 2021. Iarna pune stăpânire pe România

Prognoza meteo 11 ianuarie 2021. Iarna pune stăpânire pe România după o perioadă lungă în care temperaturile au fost mult mai mari decât cele normale pentru această lună din an. Acum vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță precipitații abundente sub formă de ninsoare, ceață, vânt și polei în mai multe zone din țară.

Prognoza meteo 11 ianuarie 2021

Iarna își intră cu adevărat în drepturi. Vin temperaturi scăzute, precipitații sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului, ceață și polei în mai multe zone din țară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, cu excepția extremității de sud și de sud-est a țării, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval.

De asemenea, regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Meteorologii au emis o informare de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ și polei. Informarea este valabilă până pe 13 ianuarie la 0ra 10.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15…30 l/mp. Temporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.

Cod galben de ninsori abundente

Anm a emis un cod galben de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului în jumătate de sud a țării. Codul este valabil până pe 11 ianuarie la ora 14.00. În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.
Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top