Connect with us
Prognoza meteo 20 septembrie 2020. A venit frigul

Vremea

Prognoza meteo 20 septembrie 2020. A venit frigul

Prognoza meteo 20 septembrie 2020. A venit toamna! În dimineața zilei de 20 septembrie, la Miercurea Ciuc, termometrele au indicat minus 2,9 grade Celsius. Temperaturile se mențin scăzute și duminică, 20 septembrie, după care va urma o nouă încălzire a vremii.

Prognoza meteo 20 septembrie 2020

Prognoza meteo 20 septembrie. Vremea se menține scăzută și duminică, 20 septembrie. Vântul va sufla slab, până la moderat, în unele zone din țară. A fost un weekend răcoros, sau chiar friguros, cu temperaturi negative și brumă. Sâmbătă dimineață, 19 septembrie, la Miercurea Ciuc, mercurul termometrelor a scăzut până la minus 2,9 grade Celsius. Potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie, aceasta a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată la nivel național.

Conform reprezentanților ANM, scăderea temperaturii s-a produs pe un fond de cer degajat, cu presiune ridicată, și în urma pătrunderii de aer rece din sector nordic.

De asemenea, temperaturi negative s-au înregistrat și în Toplița, județul Harghita. Acolo a fost – 1 grad Celsius, dar și în localitatea Joseni, tot din Harghita, unde au fost – 0,6 grade Celsius.

A fost cea mai friguroasă dimineață din această toamnă. Temperaturi scăzute s-au înregistrat în toată țara. Mâine, vremea va continua să fie răcoroasă, iar de luni, 21 septembrie, vor mai urma câteva zile de căldură.

Vremea se încălzește din nou

De săptămâna viitoare, temperaturile urcă în termometre. Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile nord-estice.

De asemenea, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem.

Vor face excepție regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top