Connect with us
Prognoza ANM 13 septembrie 2020. Cum va fi vremea duminică

Știri

Prognoza ANM 13 septembrie 2020. Cum va fi vremea duminică

Prognoza ANM 13 septembrie – meteorologii au anunțat cum va fi vremea duminică. De asemenea, specialiștii au emis și o prognoză pentru a doua parte a lunii Septembrie. Află cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Valorile termice se păstrează ușor peste valorile normale. Va fi cald în special în zona de est și sud-est a țării. Există șanse de ploi în zonele montane, însă cantitățile de precipitații se încadrează în limitele obișnuite ale acestei luni.

Prognoza meteo 13 septembrie. Ce anunță ANM

Prognoza ANM 13 septembrie BANAT

Media temperaturilor crește spre 15 grade maxim. După această zi de duminică, temperaturile vor începe să scadă, ajungând până la 12 grade în următoarele săptămâni. Sunt șanse mici de ploaie în ziua de 13 septembrie.

Prognoza meteo pentru CRIŞANA

Media temperaturilor maxime va ajunge chiar și la 29 de grade celsius. După aceea, temperaturile vor începe să scadă ușor, până la finalul lunii. Și aici, posibilitatea de apariție a precipitațiilor este redusă. 

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Duminică, în Transilvania, temperaturile maxime vor atinge chiar și 28 de grade. Dar această temperatură va fi valabilă doar pe 13 septembrie, urmând să scadă în următoarele zile. Mici șanse de ploi. 

Prognoza meteo pentru MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi, fiind înregistrate temperaturi maxime de 28 de grade celsius. Șanse foarte mici de apariție a precipitațiilor. 
 
Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Și în Moldova, vor fi temperaturi maxime de 29 de grade celsius, în ziua de duminică, cu șanse mici de ploaie. 

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

Vremea se va menține călduroasă, iar valorile termice vor varia, ajungând și la 24 de grade celsius. Nici aici nu își fac apariția ploile. 

Prognoza meteo pentru MUNTENIA

În ziua de 13 grade, în Muntenia ajung la maxime de 29 de grade celsius. Vremea va fi lipsită de precipitații.

Cum va fi vremea până la finalul lunii Septembrie. Anunțul ANM

Și până la finalul lunii, precipitațiile nu își vor face apariția. Meteorologii au anunțat că luna septembrie va fi destul de secetoasă. 

„Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-estul țării și local în centru, iar în rest va fi în general deficitar. Excepție va face sudvestul țării unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, potrivit ANM.

Până la finalul lunii septembrie, ne putem aștepta la instabilitate termică, cauzate în mare parte de un brâu de presiune atmosfericăce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.

„Din datele înregistrate în perioada 1961-2018 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se constată că temperatura medie multianuală a lunii septembrie depăşeşte 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral şi izolat, în Delta Dunării. În Câmpia Română, în zonele deluroase ale Olteniei şi Munteniei, în Dobrogea, Câmpia de Vest, în estul şi sudul Moldovei, mediile de temperatură a aerului se situează între 16 şi 18 grade Celsius”, arată prognoza ANM.

 

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top